Gemeente Oostrozebeke koopt parochiaal centrum en de Mistral

Redactie KW

De vele verenigingen die er onderdak vinden, reageren opgelucht.

De parochie had de opdracht gekregen van het bisdom om zich te ontdoen van onnodige onroerende eigendommen zodat van vandaag op morgen plots het parochiaal centrum in de Tielsteenweg te koop werd aangeboden. Dit was een torenhoog probleem voor de gemeente gezien op de site van het parochiaal centrum talrijke verenigingen waren gehuisvest. Die schreeuwden moord en brand, want vandaag op morgen zouden ze op straat komen te staan.

Dat de gemeente iets moest ondernemen was zonneklaar. Alvast een groot financieel probleem voor de gemeente die de verkoop niet zag aankomen en voor de aankoop dan ook geen kredieten had voorzien. Intussen lijkt het erop dat de zaak parochiaal centrum toch een happy end krijgt voor al de verenigingen die er gehuisvest zijn. In de gemeenteraad van donderdag 4 februari antwoordde de burgemeester op een vraag van de oppositie die informeerde naar de stand van zaken inzake dit dossier.

Burgemeester Karl Declerck bevestigde meteen dat de zaak zo goed als rond is. “Er is een princiepsakkoord met Parochiale Werken maar er moet nog een compromis worden opgemaakt. De bedragen die met de aankoop gemoeid zijn kan ik nog niet verklappen”, aldus de burgemeester. Alvast heel positief en geruststellend nieuw voor de jeugdverenigingen.

(CLY-foto CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier