Gemeente Oostkamp organiseert terugkomdagen in april

Er kwam heel wat volk opdagen. © foto GST
Redactie KW

Tijdens de maand april organiseert de gemeente Oostkamp een aantal terugkomdagen voor de inwoners die de laatste vijf jaar in Oostkamp zijn komen wonen. Het is de intentie van de gemeente om met deze groep mensen in gesprek te gaan om hun mening te horen over het wonen en leven in Oostkamp.

In het toekomstplan Oostkamp 2030 wordt er veel belang gehecht aan burgerparticipatie en er werden al heel wat initiatieven genomen om de burger zijn mening te laten uitdragen aan het bestuur met onder andere droomavonden, een mobiliteitsbevraging en bewonersvergaderingen. De opkomst op de terugkomdag van zaterdag 14 april was groot en de aanwezigen kregen heel wat uitleg en antwoorden van burgemeester Jan de Keyser op de suggesties en de vragen die vooraf aan de gemeentelijke diensten werden bezorgd. Heel wat van de vragen gingen over wat er in de korte nabijheid van waar de mensen wonen kan of zou moeten gerealiseerd worden, geluidschermen aan de autostrades, meer groen en bloemen op openbaar domein, waarop de burgemeester direct wist te vertellen dat er meer dan 500.000 bloembollen werden aangeplant.

Naast de betrokkenheid bij het beleid, zijn de terugkomdagen ook een uitstekende kans om nieuwe mensen te ontmoeten en zich verbonden te voelen met andere nieuwe inwoners en het bestuur van Oostkamp. Deze dagen liggen volledig in de lijn van de toekomstvisie Oostkamp 2030. Achteraf werden de aanwezigen getrakteerd op pannenkoeken en ging iedereen naar huis met een potje verse kruiden.

De volgende terugkomdagen zijn op maandag 16 april om 19u30 op het domein Ridefort in de Sportstraat in Ruddervoorde en op maandag 23 april om 19u30 in Oostcampus in de Siemenslaan.

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier