Gemeente Middelkerke wil inwoners, handelaars en tweedeverblijvers wapenen tegen inbraak

© bilderbox
Redactie KW

In 2015 werden 79 wooninbraken gepleegd in Middelkerke. Het gemeentebestuur wil deze cijfers naar beneden zien en start met een anti-inbraakcampagne.

De gemeentelijke anti-inbraakcampagne 2016 start met de doortocht van de federale inbraakpreventiebus op donderdag 7 april van 9 tot 13 uur op de dagmarkt van Middelkerke. Aan boord van de bus zijn 4 diefstalpreventieadviseurs, die aan de hand van concreet materiaal het publiek tonen hoe je je woning zo goed mogelijk kan beveiligen op ieders budget. Daarnaast krijg je via kleine interactieve spelletjes een beter inzicht in het brein van de potentiële inbreker.

Naast de federale inbraakpreventiebus lanceert het gemeentebestuur van Middelkerke op donderdag 7 april ook de preventieactie bij handelaars. Deze actie bestond al voor particulieren, maar wordt nu ook uitgebreid naar handelaars. Handelaars krijgen een groene of rode kaart in hun bus, afhankelijk van het feit of hun ingangsdeur door de preventiedienst al dan niet inbraakwerend bevonden wordt. Deze actie wordt gevoerd om onze handelaars te motiveren om hun handelszaak indien nodig beter te beveiligen tegen inbrekers.

Op de kaart staat dan ook telkens vermeld dat er gratis advies kan aangevraagd worden voor de handelszaak en worden tien tips inzake inbraakveiligheid meegegeven. Ook inwoners en tweedeverblijvers kunnen een bezoek van de preventiedienst aanvragen. Een bezoek van de diefstalpreventieadviseur is gratis en kan je aanvragen via 059 31 30 16 of preventiedienst@middelkerke.be.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier