Gemeente loopt enthousiast voor Oscar

Redactie KW

De eerste versie van het jogging- en wandelevenement Gullegem Loopt voor Oscar was zaterdag 4 juli meteen een succes. Halfweg het gebeuren zat de organisatie al over de 200 deelnemers.

Het leek vooraf best een leuke en boeiende aangelegenheid: rondjes van 1,3 km lopen of wandelen doorheen café de Gouden Bank en per afgewerkte ronde een bonnetje ontvangen voor een Oscar, het succesvolle streekbiertje van de Heulse brouwerij Eutropius. Onder een loden zon en bij helse temperaturen bleek dit in de praktijk toch niet van de poes. De 120 vooraf ingeschrevenen kwamen echter netjes opdagen en tegen 15.30 uur passeerden er nog eens 80 nieuwe kandidaten aan de inschrijvingstafel.

Binnen in het café keken de tooghangers hun ogen uit terwijl de lopers en wandelaars via de achterdeur over een rode loper weer netjes via de voordeur verdwenen. “Wij hopen de kaap van 300 deelnemers te ronden”, vertelde initiatiefnemer Kurt Verschoore. Oscarbrouwer Lieven Vermeersch stond erbij, keek en zag dat het goed was. Ondertussen overwegend of hij zelf ook nog even de loopschoenen zou aantrekken.

(AV – foto AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier