Gemeente laat uitbating mortuarium over aan uitvaartbedrijf

Wingene baat al meer dan 30 jaar het gemeentelijk mortuarium uit maar geeft het nu in concessie. © JD
Redactie KW

Maandagavond werd tijdens de gemeenteraad in Wingene een concessieovereenkomst goedgekeurd voor het gemeentelijk mortuarium.

De gemeente Wingene baat sinds 1984 het mortuarium bij de gemeentelijke begraafplaats uit en rekent daarvoor een retributie aan voor het gebruik via de begrafenisondernemer. Aan de binneninrichting dringen zich nu aanpassingswerken op en ook verfraaiing van de inboedel. Daarnaast wil men, omdat de uitbating niet tot de kerntaken van de gemeente behoort, de uitbating stopzetten en in concessie geven aan een uitvaartbedrijf. Aan de hand van de goedgekeurde concessieovereenkomst zal men een marktbevraging doen bij uitvaartbedrijven in eigen en aangrenzende gemeenten.

“De gordijnen, lakens en de hele inboedel dateert van 30 jaar terug en werd nooit vernieuwd. Er dringen zich dan ook kosten op die worden geraamd op 25.000 euro, maar die de gemeente niet wil dragen. Via een overeenkomst zal het uitvaartbedrijf een maandelijkse vergoeding betalen en zich moeten engageren om de voorziene investeringen te doen voor een aangepaste uitbating”, aldus CD&V-schepen Katrien Delodder.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier