Gemeente Koekelare kandidaat om politiekantoor te kopen

Het politiekantoor op het Sint-Sebastiaansplein. © Google Streetview
Redactie KW

De gemeente Koekelare is kandidaat om het politiekantoor aan het Sint-Sebastiaansplein te kopen. Dat bleek maandagavond op de gemeenteraad na een tussenkomst van oppositieraadslid Frans Verhelst (Open VLD).

De tussenkomst kwam er naar aanleiding van het goedkeuren van het bestek voor de heraanleg van de weg op het Sint-Sebastiaansplein. Frans Verhelst (Open VLD) opperde om het politiegebouw eventueel aan te kopen als het vrijkomt.

“We hebben al aan het politiecollege te kennen gegeven dat we het gebouw, afhankelijk van de prijs die gevraagd wordt, willen aankopen als het vrijkomt”, antwoordde burgemeester Patrick Lansens (SP.A).

Oppositieraadslid Tom Pollentier (CD&V) informeerde daarop of de wijkdienst in Koekelare zou blijven. “De wijkdienst blijft in Koekelare”, verzekerde burgemeester Lansens. “De recherche verhuist wel naar het centrale gebouw in Diksmuide. Het is immers de bedoeling om alle politiediensten, met uitzondering van de wijkdiensten, daar onder te brengen. We zouden onze wijkdienst dan bij voorkeur op de brouwerijsite huisvesten.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier