Gemeente Ingelmunster presenteert nieuw logo

Redactie KW

Op zondagmiddag hielden alle politieke partijen uit Ingelmunster een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie op het Marktplein.

Op dit spandoek is het nieuwe logo duidelijk te zien. Je bemerkt v.l.n.r. burgemeester Kurt Windels, Jolien Roelens, een clown, Kevin Samyn, Lore Vanthournout en Ilse D’Hespeel. (Foto FODI)

Dankzij het mooie weer was de opkomst groot. Tijdens het gezellig samenzijn werd ook het nieuwe gemeentelijke logo voorgesteld. “Door met één huisstijl naar buiten te komen voor zowel het gemeentebestuur, het sociaal huis als de gemeentescholen willen we Ingelmunster een gezicht geven en het samenhorigheidsgevoel onder de dorpsgenoten versterken. Op die manier kunnen we tonen dat we trots zijn op onze gemeente”, zegt burgemeester Kurt Windels (De Brug/N-VA en Open VLD). Deze nieuwe huisstijl wordt ook doorgevoerd op alle online communicatiemiddelen, zoals website of sociale media.

Wapenschild

“Ingelmunster gebruikte tot nu toe het wapenschild met het hert als basislogo. Dit bracht echter heel wat problemen met zich mee, omdat het wapenschild niet gebruiksvriendelijk was en ook geen identiteit uitstraalde. Over de oorsprong van het schild bestaat er immers geen duidelijkheid”, vertelt burgemeester Windels. “In het nieuwe logo is de naam Ingelmunster zichtbaar en stralen de verschillende kleuren de dynamiek uit, die er in onze gemeente heerst. Het logo is ook bruikbaar voor verschillende toepassingen. Het wapenschild blijft behouden op de trouwboekjes en op de officiële stempels die worden gebruikt op brieven en andere officiële documenten.” Net na de voorstelling waren de reacties verdeeld. De ene vond het een mooi nieuw logo, de andere een duur nieuw logo Kostprijs voor het ontwerp : 25.000 euro.

(PADI – foto FODI)