Gemeente Hooglede investeert in infoborden, AED’s en enquête

Burgemeester Rita Demaré, Schepenen Rik Vanwildemeersch, Mieke Debergh en Frederik Sap poseren voor het nieuwe infobord bij De Gulden Zonne. (Foto JT) © (Foto JT)
Redactie KW

Twee nieuwe digitale infoborden fleuren beide kernen van de deelgemeenten Hooglede en Gits op. Ook nieuw zijn enkele AED-toestellen. Tot slot wil men in deelgemeente Hooglede met een tevredensheidsenquête uitpakken. Niet iedereen is over deze nieuwigheden even opgetogen.

Wie graag de activiteit van zijn of haar vereniging nog meer bekendheid wil geven, kan dit voortaan op het gemeentelijke infobord doen. Je vindt er allerlei gemeentelijke activiteiten en informatie op terug, maar ook verenigingen kunnen een input aanleveren. Aanvragen gebeuren door de fiche op https://www.hooglede.be/ledwall in te vullen. De ledwall functioneert ‘s zomers van 6.30 tot 22 uur en ‘s winters van 8 tot 20 uur.

AED-toestellen

De verhuurdienst met materialen voor verenigingen kondigt aan dat het aanbod werd uitgebreid met een mobiel AED-toestel (automatisch externe defibrillator). Naast enkele toestellen in eigen beheer is er nu ook een mobiel toestel bij. Dit toestel kan gereserveerd worden via de webshop en afgehaald worden bij infopunt Trimard. Daarnaast worden in het najaar opleidingen EHBO/AED georganiseerd voor gemeentepersoneel, verenigingen en individuelen. In Hooglede zijn er vaste AED-toestellen te vinden aan het voetbalveld Eendracht Hooglede, gemeentehuis, Geitenhove, gemeenteschool, Den Akker, De Sleedoorn. In Gits is er een AED-toestel bij het buurtwinkeltje Dominiek Savio, Ter Linde, Stationnetje, sporthal Ogierlande, KVP Gits en ‘t Chringhene.

Kritiek

Tomas De Meyer (Groep 21) begrijpt niet dat het gemeentebestuur hiermee pronkt. “Ik ben heel tevreden met de realisaties van de AED toestellen en het mobiele toestel. Het stoot me wel tegen de borst dat de mensen die in de media vol trots de komst van de AED’s aankondigen, destijds op de gemeenteraad zelf het voorstel afkeurden. De stemming verliep toen heel chaotisch en het voorstel kwam er uiteindelijk toch door, tegen de zin van de meerderheid. Ook de realisaties van de infoborden typeren de manier van werken van de huidige meerderheid. Al meer dan vier jaar zijn we vragende partij voor digitale infoborden en nu zijn ze er eindelijk gekomen.”

Enquête

Alle inwoners zullen deze week een enquête in hun brievenbus vinden. De bevraging gaat over de aantrekkelijkheid van het centrum van de deelgemeente Hooglede. Deze bevraging peilt concreet naar de beoordeling van de inwoners omtrent winkelverwachtingen, tevredenheid over diverse aspecten van het centrum zoals winkelsfeer, bereikbaarheid, parkeermogelijkheden en mogelijke verbeteringen om de aantrekkelijkheid van het centrum te vergroten. Het invullen van de vragenlijst neemt vijf tot tien minuten in beslag. De enquête kan zowel digitaal als op papier ingevuld worden. Inwoners die de enquête volledig invullen en hun e-mailadres vermelden, maken via loting kans op een van de tien gemeentebonnen van 25 euro.

De bevraging loopt tot en met 29 juni. (JT)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier