Gemeenschapsinstelling De Zande officieel geopend

De gemeenschapsinstelling De Zande heeft een nieuwe campus en die werd donderdag officieel geopend. © NS
Redactie KW

De gemeenschapsinstelling De Zande heeft een nieuwe campus en die werd donderdag officieel geopend in aanwezigheid van minister van Welzijn Jo Vandeurzen.

Bij de nieuwe campus in Wingene heeft gemeenschapsinstelling De Zande plaats voor 36 minderjarige jongens. Peter Jan Bogaert, woordvoerder van Jongerenwelzijn verduidelijkt: “Jongeren worden hier pedagogisch begeleid tijdens hun verblijf. Ze leven met negen samen in een leefgroep waar naast onderwijs veel sport op het menu staat. Ze worden ook psychosociaal ondersteund.”

De campus is de voorbije maanden gefaseerd in gebruik genomen en is sinds 15 oktober volledig operationeel met vier leefgroepen voor samen 36 jongeren.

Belangrijke stap

“Het project is een realisatie waar we trots op kunnen zijn”, gaat Peter Jan Bogaert verder. “Duurzame materialen, een zeer lage energiekost, mooi ingeplant in de natuurlijke omgeving vol groen en bos. Het is een combinatie van een bewust laag gehouden nieuwbouw met een duurzame renovatie van een historisch pand.”

Mininster van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Jo Vandeurzen was aanwezig tijdens de officiele opening. De opening van de nieuwe campus Wingene is een belangrijke stap in de uitbouw en de versterking van de capaciteit in de jeugdhulp. De taak is dan ook vooral om de kwetsbare jongens en meisjes adequaat en in een kwalitatieve omkandering opvangen om ze versterkt weer aan de samenleving toe te vertrouwen

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier