Geïnteresseerden kunnen (voor één keer) binnenkijken in woningen in Heule

26/09/16 om 13:02 - Bijgewerkt om 13:00

De woningwandeling op zondag 2 oktober trekt voor het eerst naar deelgemeente Heule.

Geïnteresseerden kunnen (voor één keer) binnenkijken in woningen in Heule

Op zondag 2 oktober vindt de vijfde editie van de woningwandeling plaats, een initiatief van de stad Kortrijk. Naar jaarlijkse traditie neemt de wandeling je mee langs inspirerende pareltjes van woningen. "Van een bescheiden gezinswoning tot een statig burgershuis, ook dit jaar zorgen we weer voor een diversiteit aan panden en renovaties", zegt Mieke Clarissimo van de stad Kortrijk. Voor de huisbezoeken is inschrijven verplicht, maar er zijn ook enkele vrij te bezoeken locaties, zoals site De Meestere in Heule, een oude staalfabriek waar straks veertig jonge ondernemers hun stek krijgen en Speeldomein De Warande.

De route start tussen 13 en 15.30 uur aan 't Kasteel in Heule. Wie wil binnenkijken in de woningen, kan zich inschrijven bij de dienst Toerisme in het Begijnhofpark of via de website van de stad. Deelname kost 5 euro. Er is in een fietsroute voorzien.

(nvh/loo)

>> Info: www.kortrijk.be

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!