Geert Sintobin wordt de nieuwe stadssecretaris van Roeselare

© Foto HH
Redactie KW

Hij kwam als beste uit de selectieproef en zal vanaf 1 oktober zijn nieuwe functie opnemen, in opvolging van Johan Leenknecht, die ruim 25 jaar stadssecretaris zal zijn geweest.

De Roeselaarse gemeenteraad moet in zijn zitting van nu dinsdag 1 juli de benoeming nog goedkeuren, maar dat is louter een formaliteit. In de gemeenteraad van september zal Geert Sintobin (45) dan de eed afleggen, om op 1 oktober in dienst te treden.

Op vandaag is Geert Sintobin, die in Roeselare woont, OCMW-secretaris, een functie die hij al bekleedt sinds 2007 en waarin hij zich liet opmerken als een stevig dossierkenner én een man met respect voor procedure, maar tegelijk ook een echte diplomaat.

Hij studeerde af aan de Koninklijke Militaire School als licentiaat in de sociale en militaire wetenschappen, en behaalde in 2002 een masterclass HRM aan de Vlerick School. Van 2000 tot 2002 was hij OCMW-secretaris in Oostende, van 2002 tot 2007 directeur-generaal van de Federale Overheidsdienst Personeel en Organisatie.

Het feit dat de nieuwe stadssecretaris momenteel nog OCMW-secretaris is, kan voor de stad Roeselare overigens een opportuniteit betekenen om te werken aan een doorgedreven integratie van beide organisaties. Het College van Burgemeester en Schepenen van Roeselare zal na de benoeming op 1 juli hieromtrent overleggen met de nieuwe secretaris en de beleidsverantwoordelijken in het OCMW. (JRE)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier