Geert Messiaen uit Roeselare zoekt in zijn nieuw boek naar een sociaal Europa

Geert Messiaen poseert maar al te graag met zijn boek. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Geert Messiaen heeft zijn zevende boek uit. “De vorige werken behandelden in de eerste plaats binnenlandse aangelegenheden omtrent de gezondheidszorg”, aldus de ervaren auteur. Dit keer stelt zijn 191 pagina’s tellende boek het sociale aspect van Europa in vraag.

“Oorspronkelijk had ik mij vooropgesteld om slechts drie boeken te schrijven’, stelt Geert. Dit laatste werk is volgens Dirk Verhofstadt, gekend en gelauwerd als politiek filosoof, het allerbeste. “Dit keer hebben enkele politieke koppen zoals onder meer Marianne Thyssens en Karel De Gucht ook hun persoonlijke bijdrage geleverd.”

Te veel landen

Het ontwerp van een rond schaakbord op de kaft zegt eigenlijk al heel veel. “Europa is een verzamelplek van een veelvoud aan pionnen, actoren en neuzen die in dezelfde richting moeten wijzen. Er zijn heel wat vakjes, die verwijzen naar de 28 lidstaten. Dit collectief bevat volgens mij te veel landen om echt sociaal te kunnen zijn”, geeft Geert het antwoord op de vraag die hij in de titel stelt. Geert is geen euroscepticus en blijft ervan overtuigd dat Europese samenwerking meer en meer nodig is, maar dat je rekening moet houden met de structuren. “Europa is niet sociaal genoeg en het neemt ook geen initiatieven om zichzelf socialer te maken. We zijn te economisch bezig en moeten ook evolueren naar een meer sociale en ecologische structuur. Er wordt teveel gelobbyd met de industrie en ook daarvan leg ik in mijn boek de vinger op de wonde. Met dit werk wil ik een signaal geven. De patiënt moet centraal staan in de Europese gezondheidszorg, zonder exclusiviteit van wie of wat dan ook.”

Dit boek is geschreven met kennis van het heden, het verleden en een brede boeiende maar ook gedurfde visie op de ontwikkeling van de gezondheidszorg in de toekomst. De vurige en begeesterde manier waarop hij zijn boodschap probeert over te brengen, doen de aandachtige toehoorder vermoeden dat ergens in zijn brein de kiem voor een achtste boek al aan het rijpen is. Je vindt het boek in de boekhandel of via geert_messiaen@hotmail.com. (KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier