Geert Lanssens neemt afscheid van brandweer met uniek benefietconcert in Meulebeke

Afscheidnemend brandweer luitenant-dienstchef Geert Lanssens staart dromerig voor zich uit : het was allemaal zo mooi ! (Foto dede) © (Foto dede)
Redactie KW

Geert Lanssens bedacht een origineel idee om afscheid te nemen van de brandweer. De luitenant-dienstchef nodigde de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen uit voor een concert op zaterdag 25 april om 19.30 uur in TC Bosterhout in Meulebeke. De opbrengst gaat integraal naar de vzw Dynamica.

Op het dankfeest van Dynamica kondigde Geert Lanssens het benefietconcert voor het eerst aan. “Ik zou graag in stijl afscheid nemen van mijn actieve brandweerloopbaan”, aldus Geert. “Ik heb er 26 prachtige jaren beleefd en zo kwam het idee om iets speciaals te doen onder de vorm van een benefietconcert, gebracht door de Muziekkapel van de Gidsen.”

De Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen is een militair orkest met een bezetting van 90 hooggeschoolde beroepsmuzikanten die internationale bekendheid genieten door hun vele prestigieuze optredens. “Ik ben er al een hele tijd mee bezig, want die mensen vragen immers een podium met 144 vierkante meter oppervlakte. Gelukkig kunnen we bij TC Bosterhout in de Pittemstraat terecht.”

Dynamica

“Een van de voorwaarden van de Muziekkapel was dat de opbrengst integraal besteed wordt aan een sociaal doel. Bij de vzw Dynamica in Meulebeke was de voorzitter, Eric Landuyt, meteen gelukkig dat we de opbrengst aan zijn vereniging zouden overmaken.”

De vereniging zet zich in voor de integratie van personen met een handicap uit Meulebeke en wijde omgeving en biedt hen hierbij een gevuld programma aan wat betreft sport, ontspanning, vorming, cultuur en aangepaste uitstappen.

Kaarten zijn aan 12,5 euro per stuk (15 euro de avond zelf aan de deur) verkrijgbaar bij de Meulebeekse brandweermannen, bij het bestuur van vzw Dynamica Meulebeke en bij initiatiefnemer Geert Lanssens (0475 80 89 67).

(dede)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Tielt van vrijdag 11 april

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier