Geert Hoorens wordt directeur van het nieuwe Zwin Natuur Park

© Ronny Neirinck
Jos Remaut

De deputatie stelde vandaag Geert Hoorens aan als directeur van het nieuwe Zwin Natuur Park, dat binnen enkele maanden open gaat.

Geert Hoorens (56) uit Oostkamp is geen onbekende in de toeristische branche, want de voorbije twaalf jaar was hij aan de slag als regiomanager Kust bij Westtoer. Hij was eveneens secretaris van het kustburgemeestersoverleg en heeft nauwe contacten met de kustgemeenten. Voor hij actief was bij Westtoer, heeft hij nog in de banksector gewerkt en zelf een bed&breakfast gerund in de Provence. Hij behaalde zijn bachelor in de economische en politieke wetenschappen aan de Claremont McKenna in de Verenigde Staten.

Topattractie

Tegen de zomer van dit jaar openen de Provincie West-Vlaanderen en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) het vernieuwde Zwin Natuur Park in Knokke-Heist. Het moet dé nieuwe natuurgerichte topattractie worden aan de kust. Het bevat een bezoekers- en natuureducatiecentrum, een natuurpark dat aansluit bij de toegankelijke Zwinvlakte, en een kijkcentrum, waarin beleving van de Zwinnatuur, en in het bijzonder de vogeltrek, centraal staat.

Momenteel wordt werk gemaakt van de binnenafwerking, het plaatsen van de vaste Zwintentoonstelling in de tentoonstellingshal en de omgevingswerken.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier