Geert Bourgeois legt eerste steen zorghotel Polderwind… vanuit een rolstoel

Vlaams minister-president Geert Bourgeois onthulde donderdag de symbolische eerste steen van het nieuwe zorghotel. We zien hem tussen burgemeester Alain De Vlieghe en Christ'l Joris, en met achter hen Roger Strubbe (afdelingsvoorzitter Rode kruis Blankenberge-Zuienkerke) en Rode Kruis-vrijwilligers Georges Heytens en Gregoire Moreel. © WK
Redactie KW

Rode Kruis-Vlaanderen organiseerde op donderdag 17 september de eerste steenlegging van het ambitieuze nieuwe zorghotel op het voormalige vakantiedomein Polderwind.

Het nieuwe zorghotel, dat in 2017 de deuren opent, wordt een 100% aangepaste accommodatie waar alle nodige zorg aanwezig is voor vakantiegangers met een beperking en hun mantelzorgers. De cirkelvormige nieuwbouw met 46 kamers zal per week plaats bieden aan 92 gasten.

Onder het motto ‘vakantie is een basisrecht voor iedereen’ organiseert Rode Kruis-Vlaanderen aangepaste vakanties voor mensen die door een fysieke handicap, ouderdom of ziekte aan huis of tehuis gebonden zijn. “Om te kunnen garanderen dat nog meer mensen uit deze maatschappelijk kwetsbare groep in de toekomst van zo’n vakantie kunnen genieten, bouwen we hier in Polderwind ons eerste eigen zorghotel”, zegt Christ’l Joris, voorzitter Rode Kruis-Vlaanderen.

De persconferentie werd door de genodigden overigens bijgewoond vanuit een rolstoel. Zo konden ze zich inleven in de wereld van mensen met een beperking.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier