Geeraard Vercruysse uit Rumbeke op zijn 95ste bolderskampioen

Redactie KW

In sommige sporten kun je blijven kampioen spelen, ook al ben je er bijna 95. Geeraard Vercruysse is dit jaar samen met zijn twee teamgenoten bolderskampioen bij ‘t Nieuw Boldershof in Oostnieuwkerke.

Geeraard Vercruysse viert in juli zijn 95ste verjaardag. Hij woont samen met zijn vrouw Maria Vanmarcke in de Babiliestraat, in zijn ouderlijk huis. Dat Geeraard een rasechte bolder is, heeft hij te danken aan zijn vader die ook bezeten was door de sport. “De boeren speelden destijds iedere keer op zondag om 15 uur in ‘t Roodhuis. Met enkele leeftijdsgenoten speelden we dan tot dat de boeren daar waren en met een beetje geluk was er een man tekort en mochten we ook meedoen. Ik speelde van mijn twaalfde tot aan mijn achttiende, daarna moest ik naar het leger en brak de Tweede Wereldoorlog uit. Daarna was er geen tijd om te bollen. Ik ben tot aan mijn vijfenzestigste landbouwer geweest en had heel wat gewassen en dieren. Ondertussen ben ik bijna 30 jaar met pensioen en heb ik nog enkele kippen en een pauw waar ik mij mee bezig kan houden.”

Opnieuw tijd

Eens met pensioen, was er opnieuw tijd om zijn hobby te beoefenen. “Ik heb op heel wat plaatsen gespeeld. Van ‘t Roodhuis tot Ten Elsberge, De Nieuwe Barriere, Schiervelde, Au Grand Café, Den Engel en zelfs in de ISO in Izegem. Nu speel ik voornamelijk in Oostnieuwkerke bij ‘t Nieuw Boldershof in de Roeselarestraat. Ik speelde er al twee keer kampioen”, vertelt Geeraard.

Onderschatten

“Ik had dan ook niet meer verwacht dat ik ooit nog eens kampioen zou spelen, vooral omdat ik in de A-categorie uitkom, maar het is natuurlijk wel plezant. Ik begin de laatste tijd al eens wat te vergeten, maar het bollen lukt nog erg goed. Ik hoor ze mij wel eens onderschatten en dan ben ik natuurlijk extra gemotiveerd om mij te bewijzen, dan hoor ik hen niet meer”, lacht de kampioen. “Ik speel het na al die jaren nog steeds erg graag en zolang als mogelijk blijf ik spelen, desnoods tot ik erbij neerval.”

(TD-foto Jos)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare van vrijdag 13 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier