Geen vechtpartijen op Klaasbal in Wervik, wel slaande ruzie tussen twee jongedames

Redactie KW

De hoogstudentenclub Moeder Werviksche organiseerde in de zaal van Gasthof ‘t Kapittel in de Ooievaarsstraat het jaarlijks Klaasbal.

In Wervik zijn er steeds minder fuiven wegens vaak vechtpartijen. De vechtersbazen bleven dit keer gelukkig weg. Het kwam alleen tot een slaande ruzie tussen twee dames.


Het stadsbestuur stelde de veiligheid boven alles. “Er werden 400 personen verwacht en door het schepencollege zijn een aantal maatregelen vooropgesteld”, zegt schepen van Mobiliteit Sanne Vantomme (N-VA). “De Ooievaarsstraat was volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer. Dat gebeurde trouwens op vraag van de organisatoren zelf. Er werd een nachtvergunning verleend tot ‘s morgens vijf uur. Met een ‘uitdoofscenario’ en de muziek zachter vanaf vier uur. Er was security voorzien en er was ook een EHBO-koffer aanwezig.”

De buren werden door de organisatoren ingelicht. Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur kwam de politie ter plaatse om na te gaan of alles volgens de afspraken was. “Dat plaatsbezoek kunnen we alleen maar toejuichen”, reageert de schepen.

(EDB)