Geen problemen in Menen en Wervik na WK-wedstrijd van Frankrijk tegen België

Alles is rustig verlopen. © Luc Vanthuyne
Redactie KW

In de grensgemeenten Menen en Wervik, die specifieke maatregelen hadden genomen om relletjes met Franse supporters van net over de grens te vermijden, verliep alles rustig.

Wervik zette de volledige grensbrug af met een container en betonblokken om te vermijden dat Franse supporters de boel op stelten kwamen zetten.

Op die brug tussen Wervik en Frankrijk kwam het eerder al tot schermutselingen na de match België-Brazilië. Toen staken enkele Franse heethoofden de brug over om amok te komen maken. “Maar dinsdag is alles rustig verlopen. De meeste Fransen bleven aan hun kant van de grens. Ik heb mijn collega van Wervicq-Sud alvast een sms’je gestuurd om hem te feliciteren met de overwinning“, zegt burgemeester Youro Casier (SP.A).

Wervik zette de volledige grensbrug af met een container en betonblokken.
Wervik zette de volledige grensbrug af met een container en betonblokken.© Luc Vanthuyne

Menen zette gemengde politiepatrouilles met Belgische en Franse agenten. Een aantal grensovergangen werd ook extra in de gaten gehouden. “Gelukkig is er geen enkel incident geweest. Het was weliswaar een viering in mineur, maar de politie is geen enkele keer moeten tussenkomen”, vertelt burgemeester Martine Fournier (CD&V).

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier