Geen nieuwe straf voor politieman uit Zwevegem die BV’s opzocht in rijksregister

Redactie KW

Een inspecteur van de spoorwegpolitie uit Zwevegem, die zes maanden cel riskeerde omdat hij Bekende Vlamingen in het rijksregister opzocht, krijgt geen extra straf.

Dat heeft de Gentse correctionele rechtbank donderdag beslist. De man kreeg eerder opschorting van straf voor het opzoeken van informatie over collega’s, en volgens de rechtbank volstaat die straf.

De politieman zocht de gegevens van tientallen BV’s op. Volgens zijn advocaat handelde hij uit verveling, maar het openbaar ministerie had zes maanden celstraf gevorderd voor de feiten uit 2014. De man zocht onder meer voetballers op zoals Jelle Van Damme, Silvio Proto en Dennis Praet, en sportjournalisten Karl Vannieuwkerke, Michel Wuyts, Frank Raes en Peter Vandenbempt.

Hij zocht ook de gegevens van mensen uit zijn omgeving op. Voor het opzoeken van informatie over andere politiemannen kreeg hij van de rechtbank van Kortrijk in oktober vorig jaar de gunst van de opschorting. De Gentse correctionele rechtbank sprak de opslorping van straf uit, wat betekent dat voor de nieuwe feiten geen extra straf wordt opgelegd.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier