Geen massajogging in Oostende dit jaar

Foto JRO
Redactie KW

Geen massajogging in ‘t Bosje dit najaar. Als gevolg van manke communicatie door de Oostendse stadsdiensten kan de 31ste editie van de wedstrijd, die traditioneel het Oostends Loopcriterium afsluit, dit jaar niet doorgaan. De verkiezingen een week later gooien immers roet in het eten. Nochtans had de organisatie het evenement tijdig een week vervroegd om conflicten te vermijden.

Voorzitter Pascale Hansen is er het hart van in. “Normaal gezien gaat onze wedstrijd door de tweede zaterdag van oktober. Maar omdat er dat weekend gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden, hebben we meteen beslist om dit jaar een week te vervroegen. Dat deelden we in november van vorig jaar – dat is bijna een jaar op voorhand – ook zo mee aan de stadsdiensten. In december 2017 zijn we begonnen met alle aanvragen te doen voor materiaal. Zo hebben we kilometers nadarafsluiting nodig om de wedstrijd op een veilige manier te organiseren. Alles leek normaal. We drukten zoals elk jaar flyers en zijn die beginnen ronddelen.”

Tot er binnen het team ineens vragen werden gesteld. “Eigenlijk hebben we het geluk gehad dat er een aantal mensen van ons team bij enkele van de bevoegde stadsdiensten werken. Zij zijn het die in februari beseften dat er een week voor en na de verkiezingen door de stad geen materiaal geleverd wordt voor evenementen zoals het onze”, aldus Pascal. “We hebben toen meteen contact opgenomen met het kabinet van schepen van Sport Arne Deblauwe en daar werd ons bevestigd dat er die periode inderdaad niets kan geleverd worden. Om een nieuwe datum te regelen was het ondertussen te laat. Het meest jammere van de zaak is dat dit niet had hoeven gebeuren. Had men ons eind vorig jaar, toen we onze datum meedeelden, die regel in verband met het leveren van materiaal rond de verkiezingen duidelijk gemaakt, dan hadden we alsnog een geschikte dag kunnen vinden. Voor ons voelt dit aan als een gebrek aan waardering. Betreurenswaardig.”

Dertigjarige traditie

Gevolg: geen jogging dit jaar, en een dertigjarige traditie die spijtig genoeg wordt onderbroken. “We moeten nu een kleine 300 lopers teleurstellen, niet alleen uit Oostende, maar ook uit de rest van het land. Vorig weekend bijvoorbeeld liepen we nog met heel de club mee in een wedstrijd in Oud-Heverlee. Achteraf komt de lokale joggingclub vragen wanneer ze in onze wedstrijd kunnen meelopen. Dit jaar moeten we met diepe spijt zeggen dat die is afgelast. Dat het met de communicatie trouwens nog steeds mank loopt, bewijst het feit dat de Massajogging de Olifant nog altijd op de websites van de stad en het loopcriterium vermeld staat, alsof er helemaal niets aan de hand is.” (JGO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier