Geen leidingwater in Heuvelland door lek

Redactie KW

Een lek in de toevoerleiding van het waterreservoir in Kemmel zorgde vandaag voor drukklachten of geen water op de hoogste punten van Heuvelland

Vooral Kemmel, Wijtschate, Loker, Westouter, Kemmelberg, Rodeberg, Zwarteberg en Scherpenberg hadden het zwaar te verduren. Bij het lek liep het reservoir leeg en was er zo minder of helemaal geen toevoer van water naar bepaalde delen van Heuvelland.

Meteen een streep door de rekening van de uitbater van de Belvédère op de top van de Kemmelberg. “Ik heb een aantal toeristen niet kunnen bedienen en moest hen noodgedwongen laten vertrekken zonder een hap te eten. In de namiddag heb ik de Watergroep proberen te contacteren om een woordje uitleg te krijgen, maar ik kon daar niemand bereiken. Jammer, want het is eerder ook al voorgevallen. Dan hadden we geen water bij het opstarten van de avonddienst”, aldus Amin Ghanbari.

Ook vorige week was er in het reservoir van Kemmel een gelijkaardig probleem. Er werd de volledige dag gewerkt om het lek op te sporen en te dichten.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier