Geen internering en dus ook geen straf voor vuurtje stokende dertiger uit Poperinge

Redactie KW

De man verblijft intussen al enige tijd in een psychiatrisch ziekenhuis en de rechter wilde bijkomend advies van een psychiater.

Tom V. (39) uit Poperinge was op 26 maart 2014 allerlei afval aan het verbranden. Zelfs toen de politie ter plaatse kwam, wilde de man aanvankelijk van geen ophouden weten. De brand sloeg over tot bij een buur, die een schadevergoeding van 593 euro vroeg, want zijn gordijnen werden verbrand. Een factuur voor de herstelling kon echter niet worden voorgelegd. De beklaagde gaf verstek en de rechter beval toen de internering.

De beklaagde tekende verzet aan en verblijft intussen al geruime tijd in het psychiatrisch ziekenhuis Heilig Hart in Ieper. De rechter wilde het allemaal nog eens goed uitvlooien en wilde bijkomend advies van een psychiater. Uit diens verslag blijkt dat de man op het ogenblik van de feiten ontoerekeningsvatbaar was, maar ook dat interneren niet zozeer aan de orde is. De man verblijft immers nog altijd in de psychiatrie en volgt daar stipt en met succes de behandeling. Ook het openbaar ministerie drong niet meer aan op een bestraffing, de rechter volgde die stelling.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier