Geen excuses voor tieners die anderhalf uur opgesloten zaten in postkantoor

Redactie KW

Sarah Ataya en Nathan Aneca, de twee Blankenbergse jongeren van 16 en 17 jaar die zaterdagnacht op weg naar hun 100-dagenfuif anderhalf uur lang vastzaten in het postkantoor aan het stationsplein, hadden excuses van Bpost naar eigen zeggen wel gewaardeerd.

“Volgens de politie waren wij namelijk niet de eersten die in dit postkantoor opgesloten hebben gezeten, en toch bleek die noodknop zaterdagnacht dus niet te werken.

Van Bpost zelf hebben we achteraf ook niks gehoord terwijl een kleine verontschuldiging hier volgens ons wel op zijn plaats was geweest. Tenslotte hebben we daar bijna anderhalf uur in de vrieskou moeten staan wachten”, zeggen ze. Bpost-woordvoerster Barbara Van Speybroeck meldt dat de noodknop zo snel mogelijk zal nagekeken worden. “Vorig jaar is er inderdaad ook eens een klant uit de maanzone gehaald, maar de noodknop werkte toen wel perfect. De klant had er alleen niet aan gedacht om ze in te drukken. En afgelopen zaterdag is in de meldkamer onmiddellijk het alarm afgegaan toen bleek dat die jongeren nog binnen waren. Vervolgens werd er een patrouille naartoe gestuurd. Het is dus ook de normale standaardprocedure die gevolgd werd.”

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier