Gedroomde rust en stilte in Avekapelle

Gino Christiaens, Anja Deschacht en zoontje Renton willen nooit meer weg uit Avekapelle. "Iedereen kent iedereen ook hier en we helpen elkaar waar nodig." (Foto CCV)
Redactie KW

Met haar rust en stilte is Avekapelle het dorp uit de duizend voor Gino Christiaens (45) en Anja Deschacht (35).

Gino is geboren en getogen in Veurne. Tijdens de lagere school ging hij, net zoals zijn zoontje Renton, naar de Vrije Basisschool Annuntiata. Tijdens zijn middelbare studies liep hij school in het Vrij Technisch Instituut (VTI) van Veurne. Gino is al achttien jaar tewerkgesteld bij Vandenbussche Industriebouw, gespecialiseerd in industriebouw en het bouwen van merkgarages, in Veurne. Zijn vrouw Anja is afkomstig van Lombardsijde en volgt momenteel een opleiding om in de toekomst terug aan de slag te kunnen gaan als verzorgkundige.

Zalig genieten

Op de vraag waarom zij naar Avekapelle kwamen wonen, antwoorden Anja en Gino samen, ‘de rust en de stilte’. “Wij woonden in het centrum van Nieuwpoort en wilden weg van de dagelijkse drukte van een stad. Tegelijk was het bedrijf waar ik werkte van Nieuwpoort naar Veurne verhuisd, dus leek het mij opportuun om dichter te gaan wonen. Nu woon ik op slechts vijf minuutjes rijden van mijn werk. We wonen niet in het stad zelf, maar er net buiten, waar het steeds zalig rustig is. ‘s Morgens vroeg kan ik op mijn brommer werkelijk genieten van het mooie groene zicht en de ochtendnevel die nog als een sluier boven de velden hangt, zegt Gino poëtisch.

(CCV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier