Geanimeerde wandeling toont publiek de impact van WO I voor Kortrijk

Op de foto herkennen we van links naar rechts Nick Vansteenkiste, Patrick Beyens, Ingrid Lager, Eddy Maes, Bart Denys, Eric Blomme, John Lefevre en Luc Vandendriessche. © ICK
Redactie KW

Op zondag 17 april vindt er in de binnenstad van Kortrijk een geanimeerde wandeling over de Eerste Wereldoorlog plaats. De tocht neemt je mee naar unieke locaties waar uitleg en animatie door re-enactors worden verzorgd.

Bart Denys, coördinator wijkteams en dienstencentra OCMW Kortrijk, legt de bedoeling uit. “In 2012 startten de lokale dienstencentra van het OCMW Kortrijk met een werkgroep ’14-’18. Op 17 april organiseren we met de werkgroep een wandeling door de binnenstad, waar we onder andere het stadhuis, de Sint-Niklaaskapel in de Voorstraat en ‘t Fort bezoeken. Het is een gezinsvriendelijke wandeling van een viertal kilometer. Voor de kinderen is er een prijskamp voorzien. Voor de tocht moet je een drie uur rekenen.”

Nick Vansteenkiste, centrumleider wijkteam Marke : “Speciaal is ook de tentoonstelling Mail Art die we organiseren. Dit is een oproep naar de mensen in Kortrijk onder de slogan No time to make war, om de tijd aan constructieve creatieve zaken te besteden, eerder dan je te verliezen in conflicten. Mensen konden iets creatiefs maken. De resultaten hiervan worden tentoongesteld op 17 april in de Orangerie.”

Mensen kunnen zich op zondag 17 april van 13 tot 14.30 uur inschrijven in het museum Kortrijk 1302 in het Begijnhofpark voor de geanimeerde wandeling rond de Eerste Wereldoorlog. Volwassenen betalen 4 euro. Voor jongeren onder de 18 jaar is de wandeling gratis.

(ICK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier