Gaverhopke stopt met export

Bruno Delrue is heel tevreden met het label van Terra Brew en brouwt vanaf nu het biertje Koersklakske alleen met ingrediënten van eigen bodem. © DJW
Redactie KW

Artisanale brouwerij ‘t Gaverhopke, die nu aan haar vierde toeristische seizoen toe is in de beschermde Hoeve Ameye in de wijk Nieuwenhove, stopt met export. De brouwerij gebruikt vanaf nu voor zijn blond biertje Koersklakske vanaf begin tot einde puur Belgische producten.

Alle ingrediënten voor het brouwsel komen van de brouwerij. Daarvoor kregen brouwers Bruno Delrue en Gudrun Vandoorne onlangs het certificaat van Terra Brew. Eerder werden zij door Unizo ook erkend als ambachtelijk bedrijf met het label Handmade In Belgium.

“In elk geval is de nieuwe onderscheiding voor ons een geweldige opsteker”, meent Bruno Delrue. “Werken met eigen producten: dat is ons ideaal. En aan ons biertje Koersklakske dat wij op de markt brachten als eerbetoon aan Flandrien Briek Schotte, zal dat zeker een extra touch geven. Brouwen met producten uit eigen land valt misschien wat duurder uit dan wanneer je met buitenlandse werkt. Maar de kwaliteit en het karakter van het biertje wordt er alleen maar beter door.”

Intussen beslisten Bruno en Gudrun om hun bieren niet meer naar het buitenland te exporteren maar zich volledig te richten op de binnenlandse markt.

Dagjestoeristen

“Geen export meer maar alles in eigen land en zelfs heel lokaal verkopen is het doel”, aldus Bruno Delrue. “Speciaalzaken en bierhandels in Vlaanderen hebben onze bieren in huis. Sinds we in de gebouwen van de Hoeve Ameye de brouwerij hebben geïnstalleerd, werken wij ook volop aan de toeristische troeven waarmee wij nu voor het vierde jaar op rij uitpakken. Elke week krijgen wij het bezoek van vele dagjestoeristen die met bussen overal uit Vlaanderen naar het Goed te Nieuwenhove komen. Speciaal voor hen lieten wij door de mensen van beschutte werkplaats De Branding kistjes maken voor pakketjes bieren van ‘t Gaverhopke. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier