GAS-dossiers in Kuurne verdubbeld

Foto BWB © Foto BWB
Redactie KW

In 2013 openden de GAS-ambtenaren 67 dossiers wat betreft Kuurne. In Lendelede vielen er zes te noteren.

Het aantal GAS-dossiers in Kuurne verdubbelde vorig jaar: in 2012 waren er het 34, in 2013 liep dat aantal op tot 67. “Voor winkeldiefstallen werden 22 dossiers geopend”, aldus burgemeester Francis Benoit (CD&V). “In de rest van de top vijf staan windplakken (13), sluikstorten (8), beschadigingen (6) en nachtlawaai (5).”

Opvallend is het aantal geopende GAS-dossiers voor wildplakken. Francis Benoit: “In Kuurne hebben we acht inforotondes staan waarop verenigingen een affiche van een evenement kunnen plakken en waarop ook notariële aankondigingen op worden aangeplakt. We stellen echter vast dat er de laatste tijd een aantal mensen dit soort affiches overplakt. Dat kan niet. Elke keer moet een van onze stadsmedewerkers optreden. Daarom overwegen we om die inforotondes weg te nemen en door iets anders te vervangen.”

Wat aantal winkeldiefstallen betreft wil Francis Benoit met onder meer politiezone Vlas en de handelaars samen zitten om te bekijken hoe dit soort criminaliteit ingedijkt kan worden. De meest gevoelige gebieden voor winkeldiefstallen zijn Ter Ferrants en de Brugsesteenweg, waar veel handelszaken zijn gevestigd.

LENDELEDE

In Lendelede, de derde gemeente die bij politiezone Vlas is aangesloten, werden vorig jaar zes GAS-dossiers geopend: twee voor winkeldiefstal en eentje voor zowel sluikstorten, reclamevoertuig, het rein houden van een perceel als beschadigingen.

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier