Gaia voert actie tegen dierproeven

Redactie KW

Op de rotonde van de Blankenbergse Pier voerde Gaia een campagne voor het verbod op dierproeven voor schoonmaakproducten. Meter van de actie is Loes Van den Heuvel.

Voorzien van emmer, borstel en dweil voerde Gaia samen met Carmen van FC De Kampioenen een petitieactie om het grote publiek bewust te maken dat op duizenden dieren pijnlijke en zelf dodelijke testen worden uitgevoerd voor het maken van schoonmaakproducten. “Met deze actie is het de bedoeling om de overheid te overtuigen om dergelijke testen te verbieden. Wij zijn ervan overtuigd dat het invoeren van een verbod op dierproeven voor schoonmaakproducten een haalbare kaart is op Europees vlak. De Europese Unie voerde in 2013 al een verbod in op dierproeven voor cosmetica”, zegt Gaia-directeur Ann De Greef.

Loes Van den Heuvel steunt de actie. “Als dierenliefhebber heb ik niet lang moeten nadenken om de petitieactie te steunen. Als poetsvrouw Carmen uit FC De Kampioenen steun ik het project in heel Vlaanderen. Daarnaast ben ik ook niet bang om een veegborstel in de hand te nemen. Met de actie is het de bedoeling dat wij de overheid sensibiliseren om het verbod op dierproeven voor schoonmaakproducten ook in ons land in te voeren. Hiermee zou veel dierenleed vermeden worden”, zegt Loes Van den Heuvel.

(NM – foto NM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier