G-Footballcup in Lauwe wil scoren voor twee goede doelen

Zittend rechts zien we projectleider Lennert Vansteenkiste. (Foto NV) © Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Al wie eens een dagje in het teken van G-voetbal wil meemaken, kan daarvoor op zaterdag 28 april op en rond de velden van Racing Lauwe terecht. “We organiseren die dag de tweede editie van de G-Footballcup. Uw aanwezigheid zal niet alleen gesmaakt worden door de deelnemers van deze cup, maar zal ook een bijdrage leveren voor twee goede doelen”, zegt projectleider Lennert Vansteenkiste.

De G-Footballcup 2018 is een organisatie van vier gemotiveerde studenten uit het tweede jaar van de opleiding Sport en Bewegen aan Howest in Brugge. Voor de module Sport Business Project krijgen zij de mogelijkheid om een evenement te organiseren en in het kader van G-voetbal – dat bij de meeste mensen niet meteen een licht doet branden -, willen deze studenten dit extra in de kijker plaatsen.

Wij willen met ons event het G-voetbal in de kijker plaatsen, en het dus hierdoor meer onder de mensen brengen”, aldus Lennert. De opbrengst van deze dag gaat rechtstreeks naar twee goede doelen, namelijk : G-voetbal Marke en de Deaf Devils.

Galamatch

G-voetbal Marke heeft als doelstelling om kinderen van 8 tot 16 jaar met een beperking en met een hart voor voetbal, hun favoriete sport te kunnen laten beoefenen. Daarnaast wil men hen, en vaak ook hun familie, uit hun isolement te halen. Zij zullen zaterdag om 10 uur een vriendschappelijk tornooi spelen.”

“Voor velen zal het een andere beleving zijn dan in een vol, luidruchtig stadion”

Anderzijds hebben we de Deaf Devils, de nationale ploeg van de doven, die om 14.30 uur zal aantreden voor een beloftenwedstrijd tegen een tegenstander uit Duitsland, gevolgd door een eetfestijn waar beenham zal aangeboden worden aan een voordelige prijs. Na een gevulde maag start de galamatch om 18.30 uur tegen Schotland”, vertelt Lennert.

Entertainment alom

Dat deze organisaties het ingezamelde geld broodnodig zullen hebben is voor schepen van sport Eddy Lust alvast geen discussie waard.

Zij hebben het zeker en vast hard nodig. Het is onverantwoord dat deze instanties quasi alles zelf moeten bekostigen. De opbrengst van deze G-footballcup zal voor hen een geschenk uit de hemel zijn”, aldus Eddy.

Het zal zaterdag niet allemaal voetbal zijn die de klok slaat, entertainment zal er omnipresent zijn. “Er zal van alles te doen zijn zowel voor de kinderen als de minder grote voetballiefhebbers. In de loop van de dag zal er tal van randanimatie voorzien zijn dankzij V-formation, Barre Neiyrinck, Martijd Debaut en de danscrew X-act. Om 20.30 uur trakteren we iedereen op een optreden van de enige echte Willy Sommers en afsluiten doen we dansend met een dj-set van Dj Crufka”, zegt Lennert.

Familiale sfeer

Deze dag zal in teken staan van iedereen die het hart op de juiste plaats heeft en wil komen meegenieten van een familiale sfeervolle dag. “Iedereen is meer dan welkom om deze unieke belevenis mee te maken. Voetballen in een vriendelijke en familiale sfeer in de morgen en voetballen in stilte in de namiddag. Dit zal voor velen eens een totaal andere beleving zijn dan in een luidruchtig vol stadion te zitten”, besluit Lennert.

De toegangsprijs voor heel de dag bedraagt 5 euro. Voor de all-in formule betaal je 25 euro (aperitief, beenham, galawedstrijd, optreden Willy Sommers). De opbrengst gaat integraal naar G-voetbal Marke en de Belgian Deaf Devils. Plaats van het gebeuren is Racing Lauwe. (Nicolas Verhaeghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier