Fuif in jeugdcentrum stilgelegd na controleactie

Redactie KW

De politiezone Vlas controleerde in de nacht van zaterdag 25 april op zondag 26 april drie horecazaken en fuifzaal Tranzit.

Het ging om een lokale, periodieke en multidisciplinaire controle opgezet door de politiezone Vlas, in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschap, RSZ, RVA en Volksgezondheid. In totaal namen 27 politiemensen en 4 controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel.

Er werden 500 personen gecontroleerd, met maar liefst 60 positieve fouilles tot gevolg. Er werd 300 gram cannabis gevonden, 6 gram cocaïne, 30 joints, 93 gram spacecake, 7 gram hasj en een xtc-pil. Er werden ook processen-verbaal opgesteld voor illegaliteit, openbare dronkenschap, verstoring openbare orde, beledigingen, drughandel, drugbezit, schijnzelfstandigheid en valsheid in handelsgeschriften.

Naar aanleiding van de vaststellingen werd de fuif die doorging in jeugdcentrum Tranzit onmiddellijk bestuurlijk gesloten. In overleg met het Kortrijkse stadsbestuur zullen er gepaste maatregelen genomen worden ten opzichte van de organisator.

(PB – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier