Frituur Monique verlaat na 70 jaar de stationsbuurt in Roeselare

Redactie KW

Frituur Monique vinden we vanaf woensdag 4 maart niet langer aan het station van Roeselare, maar wel in het centrum van Gits. Na drie moeilijke jaren moest uitbater Kristof Verhelle een keuze maken.

De familie Verhelle baat sinds 1945 een frietkraam uit in de stationsomgeving van Roeselare. Frituur Monique is na al die jaren uitgegroeid tot een fenomeen aan het station, maar daar komt nu verandering in. Door enkele veranderingen in de omgeving is de parking aan de frituur verdwenen en hebben de klanten het moeilijker om tot aan de frituur te geraken. “We hebben drie moeilijke jaren achter de rug”, vertelt uitbater Kristof Verhelle. “Het werd de hoogste tijd om conclusies te trekken en verder te gaan. Dat gebeurt in Gits waar ik Frituur Kris10 kon overnemen.”

Kristof is nog tot en met zaterdag 28 februari terug te vinden aan het station, vanaf woensdag 4 maart is Frituur Monique geopend in het centrum van Gits. “Ik begin er opnieuw met volle goesting en voel me er meer dan welkom. Het is een bruisende gemeenschap waar zeker plaats is voor een frituur.”

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier