Friturist Yves uit Izegem ridder in Orde van Gulden Puntzak

© Frank Meurisse
Redactie KW

Al 25 jaar lang bakt Yves Demey zijn frieten in Frituur Bosmolens precies zoals ze moeten zijn en daarvoor werd hij op de Horeca Expo tot ‘ridder’ geslagen.

Wie rond de kerk van de Bosmolens frietjes ruikt, kan er behoorlijk zeker van zijn dat de geur van bij Yves Demey komt. Al 25 jaar bakt Yves er met hart en ziel frietjes in zijn frituur. “In het prille begin combineerde ik mijn job als friturist nog met die van postbode, maar na een tijdje koos ik helemaal voor de frieten”, begint Yves Demey. “Het sociaal contact is voor mij erg belangrijk. Ik maak de mensen blij met iets lekkers en ze komen graag terug. Wat wil een mens nog meer?”

Yves bakt al 25 jaar op de Bosmolens en werd onlangs in de bloemetjes gezet. “Als friturist bezoek ik regelmatig eens een beurs en zo was ik ook te vinden op de Horeca Expo in Flanders Expo in Gent. Ik werd er gehuldigd omwille van mijn 25 jaar Frituur Bosmolens.”

Met een kwinkslag

“De prijs is er eentje met een kwinkslag, maar net dat is heel plezant. Ik kreeg een medaille en oorkonde waarop staat dat ik officieel Ridder in de Nationale Orde van de Gulden Puntzak ben. Een mooie erkenning ! De Oorkonde hangt nog niet op, maar krijgt binnenkort alvast een mooie plaats in de frituur.”

(MVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Izegem van vrijdag 5 december.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier