Frietjes zorgen voor steun aan Het Ventiel uit Hulste

Antoon Wallays (Agristo) en Jacques Coussens (Record Bank E3 Harelbeke) overhandigden een cheque ter waarde van 4.536 euro. © GF
Redactie KW

Sociaal ondernemerschap zit in het DNA van Agristo, het bedrijf van de families Wallays en Raes. Dat hebben ze ook nu weer aangetoond door een actie in samenwerking met Record Bank E3 Harelbeke.

Tijdens de 61ste editie van de E3 Harelbeke werden de frietjes van Agristo verkocht ten voordele van het goede doel ‘Het Ventiel’. De verkoop leverde 2.268 euro op, een bedrag dat opnieuw integraal weggeschonken wordt aan ‘Het Ventiel’.

Voor het tweede jaar op rij verdubbelt het bestuur van Record Bank E3 Harelbeke dit bedrag, waarmee ook zij nog eens aantonen dat lokale verankering een zeer belangrijk aspect vormt binnen hun internationale context.

Zondag overhandigden Antoon Wallays (Agristo) en Jacques Coussens (Record Bank E3 Harelbeke) een cheque ter waarde van 4.536 euro aan ‘Het Ventiel’. “Wij dragen graag ons steentje bij aan een lokaal initiatief. Dat stemt ook overeen met onze waarden als familiebedrijf”, aldus Antoon Wallays, Managing Director van Agristo.

De vzw Het Ventiel is een buddywerking voor mensen met jongdementie. Drie jaar geleden richtte Gudrun Callewaert de vzw op. Op 29 april vierde ‘Het Ventiel’ zijn derde verjaardag in aanwezigheid van mensen met jongdementie, hun familie en buddy’s. Daarvoor ging het richting Kruishoutem, waar het Bi-Ventiel-bos werd aangeplant: een themabos over en voor mensen met jongdementie en hun buddy’s.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier