Fries Messeyne met foto-expo in het JIP

Fries Messeyne stelt nog tot eind juni tentoon in het Jongeren Informatie Punt op de Botermarkt. (GF)
Redactie KW

Fries Messeyne (24) brengt in het JIP zijn interpretatie van de Wiebelweek, een taalbad Nederlands voor anderstalige kinderen en jongeren. Hij volgde de week op de voet en bracht alles in beeld.

“Het was in eerst de bedoeling om met de foto’s leuke reportage te maken om zo de ouders te tonen waar hun kinderen allemaal mee bezig zijn”, vertelt Fries. “Op dat moment was er nog geen sprake van een expositie. Iedereen was heel tevreden en gaandeweg groeide het idee om er een tentoonstelling rond te organiseren.” In totaal trok Fries gedurende die week om en bij de 600 foto’s, waarvan er 18 geselecteerd werden. “Ik heb me vooral gefocust op de spelende, enthousiaste kinderen, minder op de lesmomenten.

Dierbare hobby

“Ik ben trouwens al erg vroeg met het fotograferen begonnen”, gaat hij verder. “Ik was vermoedelijk acht jaar oud toen ik mijn eerste analoge camera in de hand had. In het begin was dat natuurlijk heel klassiek en eenvoudig, maar na verloop van tijd begon ik mij er meer en meer mee bezig te houden. Ondertussen studeer ik voor leerkracht secundair onderwijs. Nu zit ik in mijn laatste jaar met als vakken Engels en plastische opvoeding”, aldus Fries. “In die lessen plastische opvoeding kan ik mij artistiek ten volle uitleven en fotografie en nieuwe media verwerken.”

“Voltijds met fotografie bezig zijn is de droom, maar ik besef dat het niet vanzelfsprekend is. Ik ben blij dat ik het als hobby kan blijven uitoefenen. Of ik een bepaalde stijl heb? Die is moeilijk te omschrijven. Mijn voorkeur gaat wel uit naar portret- en reportagefotografie, dat is al anders dan in het begin toen ik vooral landschappen fotografeerde. Ik probeer de mensen daarbij vast te leggen zoals ze zijn, zonder veel te veranderen. Vooral de spontaniteit is daarbij het belangrijkst.”

De tentoonstelling in het Jeugd Informatie Punt op de Botermarkt loopt tot 28 juni 2014, te bezoeken tijdens de openingsuren van het JIP.

Meer in de Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier