Fréderique Lotin uit Spiere-Helkijn wint loopwedstrijd in Nederland

Redactie KW

Fréderique Lotin (27), die Spiere-Helkijn intussen ruilde voor het Oost-Vlaamse Gent, heeft de loopwedstrijd Wings For Life World Run in Nederland gewonnen.

De zoon van Christel Vandenbulcke en Mario Lotin uit de Jacquetbosstraat in Spiere Helkijn geniet nog na van zijn overwinning. “Ik had dit totaal niet verwacht, want de Wings For Life World Run is geen gewone loopwedstrijd”, zegt Fréderique. “Het concept steekt als volgt in elkaar: in 32 landen over de hele wereld lopen mannen en vrouwen gezamenlijk één gigantische loopwedstrijd. Als deelnemer loop je niet naar een finishlijn, maar je loopt zo ver mogelijk tot een bewegende finishlijn in dit geval een wagen je inhaalt. De wagen start traag, maar gaat steeds sneller. Je moet dus goed nadenken hoe traag of snel je loopt om de wagen zo lang mogelijk achter je te houden, maar tegelijk niet stikkapot te zijn. Ik heb mijn doel om meer dan 50 kilometer te lopen gehaald en liep 54,31 kilometer in 3 uur en 48 minuten, een persoonlijk record.”

Fréderique pikte de wedstrijd mee omwille van het concept. “Dit keer liepen we voor mensen met een dwarslaesie (een onderbreking van de zenuwen in de rug, waardoor iemand in meer of mindere mate verlamd raakt, red.). Het inschrijvingsgeld, ongeveer 40 euro, wordt integraal gebruikt voor onderzoek naar die ziekte.”

Dat de winnaar deelnam in Nederland en niet in België is eerder toevallig. “De ouders van mijn verloofde Lisanne wonen op 15 kilometer van de start van de Nederlandse editie. Omdat we tijdens het weekend in Nederland waren, heb ik beslist om daar mee te doen.”(NVH)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier