Freddy Maertens overweegt gerechtelijke stappen na aantijgingen over doping

© BELGA
Redactie KW

Anderlechticoon Gille Van Binst laat in een interview met Sporza-journalist Ruben Van Gucht uitschemeren dat hij ooit doping nam, die hij kreeg van voormalig wielrenner Freddy Maertens. Die zegt gerechtelijke stappen te overwegen.

Vanaf 18 april pakt Canvas uit met een nieuwe reeks sportdocumentaires. ‘De Kleedkamer’ heet het programma en Gille Van Binst, ex-Anderlecht, is er één van de geïnterviewde figuren. Hij vertelt er dat hij in zijn hele loopbaan één keer doping heeft gebruikt. Voor de match tegen Porto. “We kwamen daar aan en ik voelde mij niet goed”, vertelt hij aan Ruben Van Gucht. “Een coureur die welbekend is, van wie ik de naam niet wil noemen – hij is wel twee keer wereldkampioen geweest – die zegt tegen mij: Ik heb iets voor u, ge gaat vliegen. Ik zeg: Ja, ‘t is goed. Ik voelde mij rot, griep gehad. Ik nam daar iets in: Pervetine. Ik voelde me beter, maar de match was afgelast door de regen. Ik heb die avond nog in de kamer met Hugo Broos gedanst om dat effect kwijt te raken. Dat was de eerste en de laatste keer dat ik iets gepakt heb.”

Als Van Gucht schamper opmerkt dat hij niet wist dat Freddy Maertens een supporter was van Anderlecht, weerlegt Van Binst die opmerking niet. “Ik kwam Freddy dikwijls tegen in Westende. Freddy bedoelde dat niet slecht, dat was bij hen gewone kost, hè,” haalt hij de schouders op.

“Gepaste juridische actie”

Forse beschuldigingen kortom aan het adres van de West-Vlaamse wielerlegende, die zich duidelijk in zijn wiek geschoten voelt. Hij liet donderdag deze reactie verschijnen in Het Laatste Nieuws. “Met verbijstering heb ik kennis genomen van het artikel over Gille Van Binst, verschenen in de editie Het Laatste Nieuws van woensdag 6 april, ten gevolge van het Canvasprogramma ‘De Kleedkamer’. De aantijging/beschuldiging van de heer Van Binst, die geen persoonlijke kennis is van mij, wordt met klem betwist. Ik maak voorbehoud om de gepaste juridische actie lastens de heer Gille Van Binst te ondernemen wegens laster/lasterlijke aantijging/eerroof.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier