Frans Saint-Germain: "Grote Markt zonder parking is doodsteek voor handelaars in Diksmuide"

25/09/15 om 07:39 - Bijgewerkt op 30/09/15 om 08:38

Ruim honderd Diksmuidelingen woonden donderdagavond het vierde participatiemoment rond het masterplan voor de heraanleg van de Grote Markt en de omgeving ervan bij. De handelaars lieten er bij monde van Frans Saint-Germain zelf ook enkele opvallende ballonnetjes op.

Op basis van verkeerssimulaties en de inbreng uit de vorige pariticipatiemomenten stelde de ontwerpers, Grontmij, Hasper en UForce donderdagavond een circulatie- en parkeerplan voor. In een eerste fase zouden dit de aanpassingen zijn: bij de Grote Markt auto's die in beide richtingen langs de zuidzijde van de markt rijden, met enkel rechts uitrijden aan het kruispunt van de Grote Markt en de Adm. Ronarchstraat. In de Rozemarijnstraat en de Fuselierstraat zal enkel eenrichtingsverkeer kunnen. De Stovestraat en de Kwadestraat worden schoolstraten en er zouden verkeerslichten komen aan het kruispunt Stragier, waarbij ook tussen de spoorwegovergang waarschuwingslichten zouden komen.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!