Franklin Delanote te voet naar de grot van Sint-Sixtus in Westvleteren

Redactie KW

Als de Rode Duivels de achtste finales haalden op het EK, zo beloofde Franklin Delanote uit Pollinkhove aan al wie het wilde horen, zou hij te voet naar de paters van Westvleteren wandelen. Zondag loste hij die belofte in.

De Gezinsbond van Pollinkhove zond alle matchen van de Rode Duivels op het EK en de finale uit op groot scherm. Ze riepen de toeschouwers ook op om uitdagingen aan te gaan, mocht de nationale ploeg doorstoten naar de halve finale of finale. Franklin Delanote was al blij met de achtste finale en stelde daar een voettocht naar de paters van Westvleteren tegenover. Hij was de enige ‘pechvogel’ die zijn opdracht moest uitvoeren.

Hij koos zondag 10 juli, de dag van de finale, uit om de opdracht uit te voeren. Hij kreeg het gezelschap van de jonge dames van de Gezinsbond, die mekaar aflosten tijdens de trip. Via de Hullebrug en de Fintele wandelde Franklin naar Elzendamme. Daarna ging het richting Eversam, door de broeken van Westvleteren en vervolgens naar Het Heilig Genot. Het derde deel van de wandeling liep achter de dorpskern van Westvleteren, via de landelijke Linde- en Kallestraat, naar de dreef aan de achterkant van de grot waar een korte bezinning gehouden werd.

(KVCL – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier