Frank Deboosere steekt kankerpatiënten hart onder de riem in Izegem

© Frank Meurisse
Redactie KW

Een 60-tal patiënten en wat familieleden konden vanmiddag even de zorgen van elke dag opzij zetten tijdens een verwendag.

Een actrice deed ze veel humor beleven en ook weerman Frank Deboosere, voorzitter van Kom op tegen Kanker sprong binnen en nam ruimschoots de tijd voor een babbel aan de koffietafel.

In de Izegemse Sint-Jozefskliniek stond een verwendag op het programma voor kankerpatiënten. Een 60-tal patiënten kon even de gedachten verzetten tijdens een humoristische opvoering van Rita Vereecke. “Humor werkt ook in het genezingsproces”, zeggen directeur nursing Steve Lermant en coördinator Tine Vandenberghe. “De mensen kregen een mentale opkikker hierdoor.”

Na afloop van de voorstelling schoven de genodigden aan voor een koffietafel. De glimlach bleef op de gezichten toen weerman Frank Deboosere, voorzitter van Kom op tegen Kanker, opdook en mee aan tafel ging. De weerman nam ruimschoots de tijd om op de foto te gaan met de aanwezigen en had bij iedereen tijd voor een babbel. In het verleden werden tijdens een verwendag workshops gegeven. “Maar met deze aanpak bereiken we veel meer mensen”, zegt Tine Vandenberghe nog. Frank Deboosere trok ook nog op bezoek bij patiënten die verkozen in hun kamer te blijven. En ook bij het personeel ging hij met taart rond.

(MI-foto Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier