Francine Deghezelle onverwacht overleden

Redactie KW

Francine Deghezelle, echtgenote van de gepensioneerde bakker Marnix Vandermeersch uit de Guido Gezellelaan, is maandagmorgen onverwacht overleden op 65-jarige leeftijd.

Francine Deghezelle werd geboren op 11 maart 1952. Ze werd maandag toevallig door een buurman aangetroffen naast haar wagen op de garageoprit die uitgeeft op een toegangsweg achter de woning. De opgeroepen hulpdiensten hebben nog tevergeefs geprobeerd om haar te reanimeren.

Zowel zij als haar man waren griepachtig, maar niettemin was Marnix die morgen naar het huis getrokken van hun dochter die vroeg uit werken gegaan was en om haar zoontje naar school te begeleiden. Wat later zou Francine hem met de wagen komen ophalen. Daardoor was het dat zij naar haar wagen was gegaan, maar op de oprit moet zij plotseling neergezakt zijn. Nog voor haar man en dochter naar huis konden komen, was ook het parket aangekomen. Zij was een natuurlijke dood gestorven.

Francine Deghezelle groeide op in Harelbeke als oudste van zeven kinderen, de andere zes allemaal zonen. Ze trouwde met bakkerszoon Marnix Vandermeersch die eerst zelf in een Kortrijkse banketbakkerij werkte. Toen vader Marcel Vandermeersch zijn bakkerij in de Guido Gezellelaan wegens pensioenleeftijd stopzette, zette Marnix die voort. Francine was eerst naaister, werkte daarna bij Sterima (Bissegem) en werd dan bakkersvrouw tot ze een kleine tien jaar geleden de zaak stopzetten.

Zij was moeder van één dochter, Daphny, die in de Stadelaan in Heule woont. Kleinzoon Xian Dooms was oma’s oogappel. Ze ging hem graag aanmoedigen als jeugdvoetballer bij Gullegem.

De afscheidsdienst rond de asurne heeft plaats op maandag 15 januari om 10 uur in de Sint-Eutropiuskerk in Heule.

(NOM-Begr. Debonné)