Fourire d’O wint tweede horecabattle van Horeca Middenkust

Horeca Middenkust organiseerde een ludieke race door het Oostendse Leopoldpark. © MF
Matthias Feyen
Matthias Feyen Redactie KW

Horeca Middenkust organiseerde opnieuw een horecabattle in het Leopoldpark in Oostende.

Het initiatief was aan de tweede editie toe en bracht 17 ploegen aan de start. “Dat is een stuk meer dan vorig jaar. De weergoden waren ons gunstig gezind. Dit jaar namen er ook ploegen buiten de Oostendse horecawereld deel. Zo hadden we ook enkele deelnemende zaken uit Oostduinkerke en Blankenberge. Het zou leuk zijn als we op termijn 30 deelnemers van ons overkoepelend orgaan kunnen lokken”, zegt het bij Jef Moons, secretaris en pr-verantwoordelijke van Horeca Middenkust.

Race tegen de klok

“Op het programma stond een speciale proef in het kader van de hotelsector. Daarna was er een restaurantproef waarbij de kandidaten twee borden soep door het park moesten dragen, garnalen leerden pellen, wijn herkenden tegen de klok en hun kennis van keukentermen bewezen”, klinkt het.

Tijdens hun spurt naar de verschillende stopplaatsen in het park moesten de kandidaten ook nog een pint salamanderen. De plateaukoers sloot de horecabattle af. “De overwinning ging uiteindelijk naar Fourire d’O voor Bistro Mathilda 2 en Riviera 2”, aldus nog Jef Moons.

(MF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier