Fotomodel Femke Herygers veroordeeld voor reeks overtredingen in Gistel

© BELGA
Redactie KW

Fotomodel Femke Herygers (23), de ex van voormalig wielrenner Klaas Lodewyck uit Kortemark, is in de politierechtbank van Brugge veroordeeld voor een reeks verkeersovertredingen in Gistel.

De dochter van ex-wereldkampioen veldrijden Paul Herygers gebruikte in april vorig jaar geen richtingaanwijzers en belde achter het stuur op de Oostendsebaan in Gistel. Hierbij overschreed ze ook een volle witte lijn. Volgens Femke zelf viseerde de agent haar door haar Range Rover. Ze kreeg een geldboete van 600 euro opgelegd.

“Ongeval willen vermijden”

“Ik vraag de vrijspraak over de hele lijn. Mijn cliënte ontkent de feiten met klem en voerde het manoeuvre uit om een ongeval te vermijden. Dat ze aan het bellen was achter het stuur, is al helemaal belachelijk. Ze heeft een automatisch bluetoothsysteem in haar wagen. Een veroordeling is dan ook niet op zijn plaats.”

Advocate An Sophie Buyck stelde maandagochtend alles in het werk om haar cliënte te verdedigen. Op 10 april 2015 werd Femke Herygers, in het bijzijn van een minderjarig kind, door een agent in burger betrapt op een reeks verkeersovertredingen. Volgens de agent negeerde ze langs de Oostendsebaan in Gistel een manoeuvrerende vrachtwagen en reed ze deze zonder richtingaanwijzers voorbij. Hierbij overschreed ze ook een volle witte lijn. Een agent in burger zag de Range Rover van Herygers voorbij flitsen en zette de achtervolging in. Ze was op dat moment ook aan het telefoneren in haar wagen. Even verderop werd Herygers langs de kant gezet.

“Agent boezemde haar schrik in”

Volgens het politieverslag werkte Femke aanvankelijk mee met het onderzoek en bekende ze alle feiten. “Ze was ook heel vriendelijk, maar enkele dagen later trok ze haar staart in en ontkende ze alles”, sprak de procureur. “Ze is ervan overtuigd dat haar dure wagen de agent zijn ogen uitstak.”

Volgens de verklaring van Femke zelf had ze schrik van de agent in burger die een – volgens haar – wilde achtervolging inzette. “Met zijn zonnebril en wilde gebaren boezemde hij echt schrik in bij mijn cliënte“, aldus meester Ann Sophie Buyck. “Een overijverige agent heeft ervoor gezorgd dat de zaak voor de politierechtbank moest komen.”

De verdediging vroeg de volledige vrijspraak, maar kwam van een kale reis terug. De politierechter veroordeelde Herygers tot een geldboete van 600 euro, waarvan de helft met uitstel.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier