Fotograaf Pascal Rys die voet verloor, krijgt mooie cheque van carnavalisten

Mario Deneve en Prinses Smitje van The Blues Brothers, Pascal Rys, Nikki Desmit (Blues Brothers) en Arianne Dewever (Hof der Prinsessen) © FRO
Redactie KW

Zondagnamiddag zat Zaal Westrozebeke afgeladen vol voor de 8ste reuze bingo van Het Hof der Prinsessen en de Orde van The Blues Brothers.

In het verleden werden al duizenden euro’s geschonken voor het goede doel: voor kankerpatiëntjes of instanties die zich inzetten voor zieke kinderen en hulpbehoeftigen.

De carnavalisten lieten ook afgelopen weekend massaal hun gouden hart zien tijdens de reuze Bingo. Er waren super prijzen te winnen: een digitale TV, een koelkast, een wasmachine, een iPad en een scooter. Na de gezellige namiddag kon een cheque van 4.622,90 euro overhandigd worden aan Pascal Rys, de bekende carnavalsfotograaf van Oostende. Rys nam in 20 jaar meer dan 300.000 foto’s over carnaval in Oostende. Dertig jaar geleden verloor hij, door een werkongeval, zijn linkervoet. In 2015 onderging hij nog een operatie die niet door de verzekering gedekt wordt.

(FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier