Foorkramers voelen zich niet meer welkom in Roeselare

Redactie KW

Nog tot en met komende zondag 31 augustus is er kermis in Roeselare. Normaal is het voor de foorkramers een van de mooiste in de regio. Helaas voelen ze zich tegenwoordig niet meer zo welkom in de Rodenbachstad.

Bij de opening van de kermis deelde Michel Six van de Belgische Foorfederatie een serieuze sneer uit aan de stad Roeselare. “Er zijn verschillende redenen waarom we op de dag van vandaag niet tevreden zijn”, vertelt hij. “Eerst en vooral is er het enorm hoge standgeld waardoor we ons minder en minder welkom voelen in de stad, bovendien is de regelgeving extreem. Zo mogen we onze vuilzakken van vorige jaren niet meer gebruiken en worden we verplicht om de rode sticker te kopen, hoewel het een kleine moeite is om ons enkele van die stickers te bezorgen.”

“Vroeger was de kermis een belevenis en werden er heel wat activiteiten georganiseerd. Enkele jaren geleden werd de opmaak van de kermisaffiche afgeschaft en sinds dit jaar is in de deelgemeenten een van de hoogtepunten, het jaarlijks vuurwerk, gewoon definitief afgevoerd”, gaat Michel verder.

“Tot slot is het spijtig dat na het wegblijven van de rollercoaster The Wild Mouse er niets in de plaats gekomen is. Zo zitten we met een gat van 80 meter zonder attracties op het Polenplein. Roeselare is normaal een mooie kermis, maar niet dit jaar.”

(TD)

Lees ook meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier