Foorkramers verplaatsen zelf geparkeerde auto, slachtoffer dient klacht in

05/05/17 om 08:40 - Bijgewerkt om 08:39

Enkele ongeduldige foorkramers verplaatsten afgelopen weekend zelf een wagen die volgens hen in de weg stond. "Toen ik terug bij mijn auto op het Beursplein kwam, stond er een kermisattractie in de plaats", zegt het slachtoffer.

Foorkramers verplaatsen zelf geparkeerde auto, slachtoffer dient klacht in

© TLG

De meifoor is vandaag officieel gestart. Maar voor sommige foorkramers kon dat blijkbaar niet snel genoeg gaan. De politie is namelijk een onderzoek gestart naar enkele van hen. Zij vonden het nodig om afgelopen weekend een wagen die op het Beursplein geparkeerd stond eigenhandig te "takelen". Toen de 24-jarige eigenares terug bij haar wagen kwam, bleek die plots verplaatst. "En in de plaats stond hun attractie", zegt ze. "Toen ik om uitleg vroeg lachten ze me uit."

Delen

Mijn handrem stond op, dus dat zal sowieso niet goed voor de auto geweest zijn

Het Beursplein in Brugge wordt traditioneel vrijgehouden voor de meifoor. Dit jaar was het vanaf maandag 2 mei verboden om op het plein te parkeren. Maar enkele foorkramers zakten zondagavond al naar Brugge af om er hun attractie op te zetten. Dat de Peugeot 107 van een 24-jarige Brugse daarvoor in de weg stond, was voor hen slechts een klein probleem. "Hoe ze het gedaan hebben, weet ik niet", zegt de jonge vrouw. "Maar mijn auto was meters ver verplaatst. En niet gewoon in een rechte lijn. Ik begrijp het niet goed, maar hoe dan ook moeten ze er serieus aan gesleurd en geduwd hebben."

Uitgelachen

De jonge Brugse kwam zondagavond rond 23 uur op het Beursplein toe. Ze had haar wagen daar enkele uren voordien tussen een heleboel andere auto's geparkeerd. Maar toen ze terug kwam, bleek plots een grote kermisattractie op de plaats van haar wagen te staan. Ze vond haar auto uiteindelijk terug aan de achterzijde van die attractie. "Maar daarvoor hadden ze hem echt een heel eindje moeten verplaatsen", zegt ze. "Mijn handrem stond op, dus dat zal sowieso niet goed voor de auto geweest zijn. Toen ik de twee aanwezige mannen om uitleg vroeg, lachten ze me uit. Ze gaven toe dat zij mijn auto verplaatsten, maar volgens hen kon het allemaal geen kwaad."

Enige slachtoffer?

Maar daar dacht de jonge vrouw anders over. Zij ging klacht indienen bij de politie en die zijn de zaak ondertussen aan het onderzoeken. "Dat kan niet de normale gang van zaken zijn", zegt de woordvoerder. "Als zij vonden dat die wagen daar onterecht of onreglementair stond, moesten ze de politie verwittigen. Maar die zelf gaan verplaatsen hoort niet." Het slachtoffer gaat zaterdag naar de garage om na te gaan of er ook effectief schade aan haar wagen is. Ze vraagt zich bovendien af of de mannen niet nog andere wagens verplaatsten. "Want toen ik mijn wagen achterliet, stond het er nog vol met auto's", zegt ze. Bij de politie kwam voorlopig maar één klacht binnen.

(TLG)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!