Foorkramers riskeren celstraf voor schermutseling met twintigers op attractie in Kortrijk

Redactie KW

Drie foorkramers hebben zich op de correctionele rechtbank van Kortrijk moeten verantwoorden voor een gewelddadig incident na afloop van de Paasfoor in Kortrijk van dit jaar.

Op 9 april 2016 waren twee vrienden van twintig samen op stap in Kortrijk. Ze beslisten in de vroege ochtend de gesloten attractie ‘Caraibes Follies’ te betreden. Maar de eigenaars van de attractie werden gewekt door het lawaai en ze wilden de jongemannen uit hun attractie halen. Bij de confrontatie die daarop volgde, liep een van de twintigers een schedelfractuur op. Hij was een maand arbeidsongeschikt.

“We hebben geen slagen uitgedeeld. Als je de attractie niet kent, kan je er vallen. De hekken, waar ze over geklommen zijn, hebben scherpe pinnen aan de bovenkant. Misschien zijn hun kleren daardoor gescheurd”, opperden de beklaagden. Enig trek- en duwwerk wordt wel toegegeven. Dat een van de slachtoffers door zijn benevelde toestand en zijn positie op rollende objecten in de attractie ten val kwam na een duw, wordt evenmin ontkend.

De jongeman die een schedeltrauma opliep, vraagt 3.800 euro schadevergoeding. Het Openbaar Ministerie vordert zeven maanden cel en een boete van 600 euro voor de drie foorkramers. Vonnis op 23 november.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier