Foodtruckfestival opent nieuwe plein De Munt

Heel wat volk op de openingsavond van het foodtruckfestival. (Foto Jos)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Met een foodtruckfestival wordt het nieuwe plein van De Munt in Roeselare geopend.

De site van De Munt in Roeselare is helemaal afgewerkt. Eerder werden de parking en het kenniscentrum al in gebruik genomen en nu is ook het plein volledig klaar. “De site is veel meer dan enkele winkelpanden en een kenniscentrum, het is een nieuwe biotoop binnen Roeselare”, vertelt burgemeester Luc Martens. “Een plaats waar mensen elkaar kunnen ontmoeten”, voegt Yves Rosseel, algemeen directeur van ARhus daar aan toe.

De winkelpanden zijn voorlopig nog leeg, maar daar komt normaal vrij snel verandering in. “Eind deze maand willen we een akkoord over de food retailer en er komt sowieso ook een horecazaak. Eens deze ingevuld zijn, kunnen we de andere panden een bestemming geven”, vertelt Ward van Gorp van Extensa.

Om kennis te maken met het plein, is er nog tot begin oktober de Munt Summerspot met tal van activiteiten. Dit weekend is er het foodtruckfestival met tientallen foodtrucks. De eerste avond was alvast een groot succes. Dat had natuurlijk ook nadelen. Wie een hapje van de foodtrucks wou proeven, had daar even geduld voor nodig. Ook vandaag, zaterdag, en zondag kun je er nog van 11.30 tot 22 uur terecht.

(TD)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Het plein werd officieel geopend vrijdagavond. (Foto Jos)
Het plein werd officieel geopend vrijdagavond. (Foto Jos)

Heel wat volk op de openingsavond van het foodtruckfestival.
Heel wat volk op de openingsavond van het foodtruckfestival.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier