Foodtruckfestival is schot in de roos

Enige puntje van kritiek op Barrio Cantina was dat de foodtrucks te dicht op elkaar gepakt stonden in het Leopoldpark. © MF
Redactie KW

Het Leopoldpark in Oostende vormde de voorbije vier dagen het decor voor het foodtruckfestival Barrio Cantina.

Het nieuwe concept groepeert 26 foodtrucks met verschillende gerechten uit de wereldkeuken en streetfood. Foodtruckfestivals bestaan al langer. Het inspireerde de organisatoren om het concept naar Vlaanderen te brengen. In samenwerking met Toerisme Oostende streek van donderdag tot en met zondag een karavaan van foodtrucks neer in het Leopoldpark. Het concept is simpel: een gezellige markt in het park waar je aan originele foodtrucks een waaier van wereldse gerechten kan bestellen, samen met een streepje muziek, leuke bars, toffe zithoeken en sympathieke randanimatie.

Volgende maand in Brugge

Barrio Cantina wordt georganiseerd door Polé Polé, dat eerder al eens in Oostende te gast was. Het initiatief kon op heel wat bijval rekenen van de vele bezoekers. Een vaak gehoord puntje van kritiek was dat de foodtrucks iets te dicht bij elkaar stonden, wat de bewegingsvrijheid hier en daar wat beperkte. Toch kon het nieuwe concept op algemene goedkeuring rekenen. Barrio Cantina staat van 4 tot 7 juni in Brugge.

(MF)

Fotoreportage in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht, van vrijdag 8 mei

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier