Foodtruckfestival en rommelmarkt lokken duizenden bezoekers naar Rumbeekse Notelaerewijk

© STEFAAN BEEL
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zaterdag en vooral zondag was er een drukte van je welste in de Notelaerewijk in Rumbeke. Er is een foodtruckfestival, er zijn kermiskramen én een rommelmarkt met om en bij de 400 standen.

De Notelaerewijk is wellicht een van de meest actieve in Roeselare. Ieder jaar organiseren ze daar tijdens het laatste weekend van augustus wijkfeesten. Wat ooit klein begon met een rommelmarkt is uitgegroeid tot een tweedaags evenement met duizenden bezoekers verspreid over het weekend.

De rommelmarkt is er nog altijd en palmt naast de wijk ook de Schaapstraat in, goed voor zo’n 400 standhouders met de leukste spulletjes. “Leuk is ook dat heel veel bewoners van de wijk een standje hebben, het toont dat de festiviteiten gedragen worden door de wijk”, vertelt Sven Vandelannoote, een van de trekkers. Het zorgde al van zondagochtend vroeg voor een aangename drukte. Wie met de auto kwam, moest er een serieuze wandeling voor over hebben want ieder vrij plekje werd ingenomen.

Op het centraal pleintje staat er een eendjes- en schietkraam, er zijn springkastelen en een authentieke draaimolen maakt het geheel voor de kinderen compleet. Ondertussen kunnen de ouders genieten aan de bar en de vele foodtrucks van Food on Wheels, het foodtruckfestival met een gevarieerd gamma aan trucks. Tot slot is er ook zuiderse live muziek.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier