Flats in Belgacomgebouw

Schepen van Bouwen Wout Maddens en Stefaan De Clerck van Proximus. © Foto LOO
Axel Vandenheede

In Kortrijk ondergaat de Belgacomsite straks een gedaanteverwisseling.

Vastgoedontwikkelaar Project² zal het terrein tussen de Vlasmarkt en de Spoorweglaan enerzijds en de Doorniksestraat en Tuinstraat anderzijds residentieel ontwikkelen. Het Belgacomgebouw, dat al verkocht is en begin 2018 leeg komt te staan, zal omgeturnd worden tot een flatgebouw. “We voorzien 70 tot 80 woongelegenheden”, aldus Wouter Bessemans van de ontwikkelaar. “Daarnaast zal er ook kantoorruimte in het gebouw worden voorzien.” Commerciële ruimtes komen er niet.

De vastgoedontwikkelaar kocht op de Vlasmarkt ook al de panden van de winkel Parmentier tot en met het hoekhuis Vlasmarkt-Tuinstraat aan. “De bedoeling is om in de zomer 2016 met de ontwikkeling van die ruimte te beginnen. Als de werken daar gedaan zijn, zullen de werken op de rest van de site kunnen beginnen. Al hangt veel af van Proximus: de deadline om het Belgacomgebouw te verlaten is maart 2018. Als het telecombedrijf daar vroeger weg is, kunnen wij natuurlijk ook sneller beginnen.”

Atropos

Momenteel is Proximus bezig om in de nieuwe Atropos, een nieuw gebouw van 225 vierkante meter in het begin van de Spoorweglaan, een nieuw netwerk op te bouwen. “Liefst 17.000 koperdraden moeten één voor één vervangen worden door glasvezelkabel”, stellen Jan Van Kerkchove, die voor Proximus het project opvolgt, en Stefaan De Clerck, voorzitter van de raad van bestuur van Proximus. “Eind 2016 moet dit werk af zijn. Dan rest ons nog een jaar om de klantenmigratie naar het nieuwe netwerk in goede banen te leiden.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier